ALUMINIUM

Anodisering (”Eloxering”)

Anodisering ger aluminium ökad slitstyrka, ökad korrosionsbeständighet och dekorativa ytor. Anodisering är en metod där man genom ytomvandling skapar ett oxidskikt som är betydligt tjockare än det normala oxidskiktet som finns på aluminium. Genom anodisering av aluminium skapas ett ytskikt med betydligt bättre korrosions- och nötningsbeständighet jämfört med en obehandlad produkt.

Anodisering kan kompletteras med infärgning av oxidskiktet. Med infärgning kan vi erbjuda färger som natur, grå, guld, röd, blå och svart.

Anodisering/Mattbetning

Mattbetningen fungerar som en kosmetisk förbehandlingsprocess på naturaluminium. Vi kan behandla stora gods upp till 4000 x 2000 x 1000 mm.

Passivering (E-CLPS 4600)

Kromfri passivering av aluminium E-CLPS; miljövänlig passivering. Passivering för elektronik- och telekomindustrins krav.

Den metod vi erbjuder kunder inom elektronik- och telekomindustrin, E-CLPS, utmärks av lågt kontaktmotstånd i kombination med gott korrosionsskydd i samband med t ex pulverlackering. E-CLPS kan inte användas som en ersättare för ofärgad och gulkromat, eftersom korrosionsresistensen inte är tillräcklig.

- Ytomvandlingsprocess, avsedd för aluminium.
- Kromfri och fosfatfri ytomvandlingsprodukt.
- Baserad på titan, kobolt och fluorid.
- Ger ett klart och nästan transparent skikt på ytan.
- Ger en yta lämplig för lackering.
- Användbar för alla aluminiumlegeringar

Passivering (Cromital/Surtek)

3-värd passivering på aluminium.

Kromateringar (Allodine)

Ett korrosionsskydd som är ett bra lackeringsunderlag.
Gul kromatering.
Produktionen sker i hängmaskin på olika legeringar av aluminium.